Smučanje

DI Dravograd je prijavilo ekipo smučarjev na Državno prvenstvo, ki ga je razpisala Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski Komite, za soboto 4. februarja 2012 na smučišču Kranjska Gora >smučišče Podles< ob žičnici Dolenčev Rut. Planirano DP v smučanju je bilo tedaj iz objektivnih razlogov prestavljeno za nedoločen čas.

Pikado

Na 4. redni seji Koordinacijskega odbora DI za Koroško je 14.02.2012 v prostorih DI Slovenj Gradec bil sprejet program za Koroško ligo Jurija Šumečnika v elektronskem pikadu – ekipno, ki ga je pripravil referent za šport in rekreacijo v DI Dravograd.

Program je vseboval  vrstni red turnirjev po DI za Koroško regijo, Pravilnik o tekmovanju in o ocenjevanju ter datum izvedbe posameznega turnirja. Tako se bo 5 turnirjev odvijalo v sledečem vrstnem redu: v DI Dravograd 14.2., v Slovenj Gradcu 6.3., na Muti 27.3., v Radljah ob Dravi 17.4. in na Ravnah na Koroškem 4.9.2012.

Na prvi turnir, ki ga je organiziralo DI Dravograd, se je prijavilo 13 ekip oz. 65 igralcev. Tekmovalni del tega turnirja je bil računalniško voden, tako da so igre potekale nemoteno z znanimi vmesnimi rezultati.

Med ženskimi ekipami so največ točk dosegle igralke pikada iz DI Ravne na Koroškem – 4 točke, po 2 točki pa ekipe iz DI Muta, Dravograd, Slovenj Gradec in Radlje II.

Ekipa Radlje I. pa je ostala brez osvojenih točk.

Med moškimi ekipami je bil vrstni red sledeč: po 4 točke so osvojile ekipe DI Muta I., Dravograd in Muta II., po 2 točki pa DI Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem. Ekipi Radlje I. in Radlje II. pa sta po I. turnirju ostali brez točk.

Šah posamezno

Zveza delovnih invalidov je organizirala posvet za predsednike DI in predsednike Komisij za rekreacijo in šport, ki je bil organiziran v Velenju 8.11.2011. Na posvetu je bil sprijet poseben socialni program na državni ravni »Rekreacija in šport – ohranjanje psihofizičnih sposobnosti« .

Na osnovi usklajenega koledarja tekmovanj ZDIS-a za leto 2012 je bila na 16. redni seji Komisije za tekmovalni šport na Zvezi za šport invalidov Slovenije – POK, DI Dravograd zaupana organizacija Območnega tekmovanja v hitropoteznem šahu – posamezno.

DI Dravograd je Območno tekmovanje organiziralo 18.2.2012, katerega se je udeležilo 36 tekmovalcev in 5 tekmovalk iz DI Celje, Radlje ob Dravi, Dravograd, Mozirje, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Velenje, Slovenske Konjice, Žalec in Muta.

Tekmovanje je bilo  izvedeno po tehničnem pravilniku za organizacijo in izvajanje posamičnega hitropoteznega šahovskega tekmovanja Zveze za šport invalidov Slovenije.

Na Državno prvenstvo ZŠIS-a, katero bo v soboto 17.03.2012 v DI Črnomelj Hotel Lahinja, se lahko uvrstijo prvi 4. tekmovalci iz posameznega Območnega tekmovanja.

V ženski konkurenci je prvenstvo odprto.

Tekmovanje je sodil priznani sodnik g. Božič Vlado.

Na DP so se uvrstili:

–          Studnička Tomo         DI Žalec, ki je dosegel – 9 toč

–          Poberžnik Janez         DI Dravograd je dosegel – 8,5 točk

–          Plimon Branko           DI Dravograd je dosegel – 8 točk in

–          Rutnik Bernard          DI Slovenj Gradec, prav tako z 8. točkami.

V ženski konkurenci so se uvrstile.

–          Alenka Nikl Polinek   DI Muta

–          Lipuš Ida                    DI Radlje ob Dravi

–          Šlebnik Matilda          DI Dravograd

–          Vinšek Ivanka            DI Dravograd in

–          Špringer Rezika          DI Radlje ob Dravi

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem želim veliko športne sreče na Državnem prvenstvu.

S športnim pozdravom iz DI Dravograd

Referent za šport in rekreacijo v DI Dravograd

Lojze ŠPALIR