Čudovita kmetija Lipovnik s prekrasnim razgledom na bližje in daljne planine, ki se skriva med zelenimi travniki na pobočju levega brega Meže nam je nudila zavetje našega družabnega srečanja v predzadnji avgustovski soboti. Imeli smo veliko srečo z vremenom, saj nas je kljub slabi napovedi cel dan spremljalo čudovito sonce z nekaj malega oblačkov.

UTRINKE SI LAHKO OGLEDATE V FOTOALBUMU

Naše srečanje smo v letošnjem letu združili skupaj s piknikom težjih invalidov iz razloga, saj so ti invalidi tudi del nas in je prav, da se družimo vsi med seboj.

Naše druženje se je pričelo že ob 12.00 uri, ko je nas gospod Lipovnik s

4-imi svojimi kombiji začel pobirati pri Traberg centru, avtobusni postaji Meža, Trbonjah, Črnečah in Dobravi.  53 naših članov je koristilo prevoz s kombijem, zato nas je do kmetije vse pripeljal v dveh rundah. Ostali člani so se pripeljali s svojim prevozom. Skupno nas je bilo na pikniku 140 članov. 

Do 13.00 ure smo že bili tako  vsi zbrani in tako se je lahko tudi  uradno začelo naše srečanje. S pozdravno zdravico nas je vse lepo pozdravil gospod Lipovnik ob spremljavi svoje nove harmonike, nagovoril nas je tudi naš predsednik in pozdravil tudi gostjo, predsednico DI Mežiške doline, gospo Urško Gostenčnik, katera se je edina od vabljenih gostov pozitivno odzvala našemu vabilu. Gospa Gostenčnikova je tudi vse naše člane prisrčno pozdravila. Ob dobri Lipovnikovi kapljici so nas postregli z zelo okusnim kosilom.

Po kosilu se je naše druženje nadaljevalo s domačo glasbo, plesom, petjem, humorjem, sproščenem klepetu, občudovanje čudovitega razgleda okoliških planin, nepopisno dobro voljo,…

Premierno so  nam je tudi predstavila in nas zelo pozitivno presenetila naša nova

glasbena skupina v društvu. Začela je delovati v drugi polovici letošnjega julija. Zbralo se je 6 žensk, članic tudi ženskega pevskega zbora DI Dravograd, katere so si želele igrati na zelo posebno trobilo-kazu ob spremljavi klavirske harmonike. Ob obilici dobre volje igrajo naše slovenske pesmi, pri katerih tudi včasih zapojejo. Sestavile so tudi že svojo himno. Prvič so pa nastopale pri našem predsedniku, ko so mu zaigrale podoknico za njegovih 60 let 3. avgusta letos. Ker skupina ne more biti brez imena, so si nadele ime BICA BEND. Zelo prijetno je poslušati njihovo glasbo in upamo, da se bo njihov repertoar še razširil in nas bodo v bodoče prav tako zabavale in razveseljevale  na različnih naših srečanjih in še drugje.

Kar nekaj naših članov se je udeležilo tudi degustacije odličnih Lipovnikovih vin v njegovi veliki vinski kleti iz številnih sodov. To je pripomoglo, da smo spravili v dobro voljo res slehernega.

Tako se je dan začel prevešati v pozno popoldne. Nekateri so začeli odhajati proti domu s svojimi avtomobili ali kombiji, nekaj pa jih je še uživalo ob dobri kaplici, glasbi in plesu. Za vsakega se je našlo kaj. Vsi pa smo čudovito kmetijo zapustili z lepimi in dobrimi spomini in željo, da se kmalu zopet snidemo.

 

Andreja Božnik