Pesem izraža veselje do življenja, povezuje ljudi, hkrati pa dokazuje, da lahko tudi invalidi obogatijo utrip trenutka ali veličastnost dogodka kot je 660. obletnica mesta Brežice.

V soboto, 18. junija 2013, so Brežice prijazno sprejele enaindvajset pevskih zborov društev invalidov iz cele Slovenije. Med njimi je bil tudi Ženski pevski zbor DI Dravograd. Po številu članic je bil med najmanjšimi, saj je na odru pred številnimi poslušalci zapelo le dvanajst pevk, a je bil med najpomembnejšimi po svoji zvestobi petju in nastopanju na revijah. Za svoje neprekinjeno 15-letno sodelovanje je zbor prejel Priznanje Zveze delovnih invalidov Slovenije. Ob našem zboru je to čast doživelo le še pet drugih zborov. Priznanje je prevzela gospa TEREZIJA KRAPEŽ, vodja pevskega zbora. 

V Brežice smo prispeli ob 10. uri. Pričakala nas je prijazna članica brežiškega društva invalidov, gospa Rozika, ki se je družila z nami do našega odhoda iz Brežic ob sedmih zvečer. V spremstvu vodnice Silvije, ki jo je iz rodne Črneške Gore zapeljala v Posavje ljubezen, smo si ogledali staro mestno jedro z znamenitim vodnim stolpom, Slomškov dom, cerkev sv. Lenarta, v kateri so naše pevke tudi zapele, Narodni dom, Nemško hišo, grajsko kaščo, nekdanje grajske hleve – danes glasbeno šolo, staro lekarno z znamenitim zavitim dimnikom ter mestno hišo – rotovž s trebušastim balkončkom. Za ogled znamenite viteške dvorane v gradu nam je zmanjkalo časa.

Dobre tri ure so v čudoviti športni dvorani prepevali, spremljevalci in ostali gostje smo zavzeto poslušali in ploskali, na koncu pa smo na s soncem obsijanem prostoru pred dvorano uživali v okušanju domačih sladic. Prihodnje leto bo gostitelj pevske revije mesto Žalec. Petje kljub nemirnim časom, polnih mračnih napovedi, ne bo zamrlo.

Uživala sem v družbi prijaznih ljudi.

Marija Šegula

Utrinki so dodani v FOTOALBUM